Omgeving

In het land van de kleurrijke heidevelden met honderden kilometers fietspaden vindt u De Zuidkaap in Midlaren. De accommodatie ligt direct gelegen aan het Zuidlaarderrmeer en biedt tal van watersportmogelijkheden. Of wilt u liever een bezoek brengen aan het verkeerspark in Assen of het molenmuseum in Zuidlaren? Stadliefhebbers kijken vanaf de Martinitoren over Groningen of nemen een rondvaartboot door de grachten.

Er valt nog veel te ontdekken in de veelzijdige provincies Drenthe en Groningen!

Naast de activiteiten in de directe omgeving van de accommodatie zijn er ook genoeg evenementen en bezienswaardigheden te vinden in de regio.

De Bloemert

Groepsaccommodatie de Zuidkaap is gelegen op Landal vakantiepark De Bloemert.

Vanuit de jachthaven vaart u gemakkelijk het uitgestrekte Zuidlaardermeer op.

Met meer dan 1.100 kilometer fietspaden, 53 historische hunebedden, drie nationale parken en uitgebreide mogelijkheden voor watersport, biedt Drenthe voor ieder wat wils. Bij de zeilschool leert u alles over watersport. Tegenover De Bloemert liggen de Noordlaarderbossen voor een fijne wandeling. En na alle natuurschoon is daar Groningen op 15 kilometer afstand voor uw portie cultuur en stedelijk vertier.

Kenmerken

Ca. 15 km van Groningen
Gelegen aan het Zuidlaardermeer, in de directe omgeving van de Noordlaarderbossen en op de grens van Groningen en Drenthe
Jachthaven, trailerhelling
Nabij Geopark de Hondsrug
Zeil-/surfschool